Opetusministeri: Marokon julkiset koulut “hyvää kuntoon” 2017-18-lukuvuonna

Valmistelut julkisten koulujen avaamiseksi ovat parhaillaan käynnissä oppilaitosten päivittämisen ja uudistamisen varmistamiseksi, jotta taataan seuraavan kouluvuoden opiskelijoiden menestys, sanoi Hassad lehdistössä julkilausumassa vierailunsa sivussa Beni-Mellal-Khénifran alueen kouluista.

Hassad korosti, että alan kehittämiseksi on tärkeää, että sidosryhmät osallistuvat julkisen koulun uudistamiseen ja kehuavat “opetus- ja hallintohenkilöstöä, joka osoitti liikkuvuuden henkeä ja haluaa edistää tätä suurta hanketta”.

Beni-Mellal-Khénifran alueellisen koulutuksen akatemian Abdelmoumen Talebin johtaja korosti hallinnollisten ja pedagogisten johtajien sekä opiskelijoiden vanhempainyhdistysten ponnisteluja, jotka mahdollistavat 94 prosentin kehityksen koulujen alueella, ja toteaa, että kuntoutustyö jatkuu koko vuoden ajan.

Hän korosti myös viranomaisten, paikallis- ja alueviranomaisten sekä kansalaisyhteiskunnan toimijoiden tärkeän tuen antamalla uutta pontta alueelliselle kouluopetusta koskevalle ohjelmalle.

Khouribgassa ministeri vieraili Al Massira High School, Al Jahid ja Fatima Ezzahrae peruskoulut, Khouribga erikoistunut Institute of Applied Technology ja ISTA monitieteinen tiedekunta.

Béni-Mellalissa tämä vierailu koski Oued El Makhazine- ja Nahda-peruskouluja, Mohammedan lukiota, ISTA: ta ja Sultan Moulay Slimane -yliopiston laitoksia.

Ministeriä seurasi korkea-asteen koulutuksen ja tieteellisen tutkimuksen pääsihteeri Khalid Samadi ja Ammatillisen koulutuksen valtiosihteeri Larbi Bencheikh.

Viite: Moroccan world news

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *