Marokko, Egypti, Botswana, parhaat Afrikan kohteet ulkomaisille suorille sijoituksille

Washington D.C. –  Tutkimuksessa paljastuu piilotettuja helmiä sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa rahansa ulkomaille. Botswana, Marokko ja Egypti ovat Afrikan parhaita ulkomaisten suorien sijoitusten maita Afrikan taloustieteellisen tutkimuslaitoksen tekemän tutkimuksen mukaan.

Botswana on niin lähellä todellista helmiä kuin maa voi olla; Sen taloutta ohjaavat sen timanttikaivokset. Etelä-Afrikan kansakunta ylittää luettelon vakaan demokratian, parantuneen luottoluokituksen, vaihtotaseen, tuontivarastojen ja sijoituksen mukaan Maailmanpankin helppokäyttöisen liiketoimintaindeksin mukaan Afrikan investointiindeksin 2016 mukaan.

Indeksi on luonut Quantum Global Research Lab, joka on riippumaton tutkimusyhtiö Quantum Global Group. Quantum Global Research Lab keskittyy yksinomaan afrikkalaiseen investointiympäristöön. Indeksi kattaa kaikki 54 Afrikan valtiota.

Sijoittajat ovat jättäneet huomiotta liian kauan Afrikan valtavat potentiaalit sekä merkittävät voitot poliittisessa vakaudessa, koulutuksessa ja globalisaatiossa, osittain tiedon puutteesta ja investoinneista Kiinassa ja muissa BRICS-maissa.

Indeksi on suunniteltu auttamaan Afrikan sijoittajia siitä, mitkä maat ja markkinat ovat houkuttelevampia lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä investoimalla. Indeksi perustuu kuuteen tekijään: kasvua, likviditeettiä, riskiä, ​​liiketoimintaympäristöä, väestötietoa ja sosiaalista pääomaa.

Timantit sisältävät neljännes Botswanan bruttokansantuotteesta ja kolmannes valtion tuloista. Kun maailma on yksi köyhimmistä maista, Botswana on nyt keskitulotason maa, jonka asukaskohtainen BKT on lähes 17 000 Yhdysvaltain dollaria. CIA Factbook kehottaa Botswanaa Afrikan parhaista luottoriskeistä suurelta osin, koska jalokivien maailmanlaajuinen kysyntä on kiihtynyt.

Mutta Botswana ei ole ainoa lupaava kohde ulkomaiselle pääomalle Afrikassa. Suoraan ulkomaisiin suoriin maihin Afrikan, Sambian, Norsunluurannikon, Algerian, Tansanian, Namibian ja Burkina Fason parhaimmat afrikkalaiset kohteet ovat Botswanan, Marokon ja Egyptin takana.

“Huomattavista ulkoisista haasteista ja öljyn hinnan laskusta huolimatta monet Afrikan maista osoittavat lisääntyneen halukkuutensa saavuttaa kestävä kasvu monipuolistamalla talouttaan ja ottamalla käyttöön suotuisat politiikat houkutellakseen sisäisiä investointeja”, sanoo Quantum Global Researchin professori Mthuli Ncube . “Esimerkiksi Botswana on sen strateginen sijainti, ammattitaitoinen työvoima ja poliittisesti vakaa toimintaympäristö ovat herättäneet kansainvälisten sijoittajien huomion, mikä johtaa huomattavaan suorien ulkomaisten investointien kasvuun.”

Botswana on saanut Transparency Internationalin vähiten korruptoituneen luokituksen kaikkien Afrikan maiden joukossa useiden vuosien ajan. Indeksin viisi maata houkutteli vuonna 2016 yhteensä 13,6 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Afrikan johtajien uusi sukupolvi tunnustaa välttämättömän yhteyden demokraattisten uudistusten ja ulkomaisten investointien välillä, mikä puolestaan ​​edesauttaa välttämättömää taloudellista kehitystä. Näin ollen Afrikka nauttii vapaampia ja oikeudenmukaisempia vaaleja ja rauhanomaisia ​​vallansiirtoja kuin aikaisemmin, kun etniset ja heimojen väkivaltaisuudet säännöllisesti vaurioituivat vaaleissa.

Kaksi pohjois-afrikkalaista maata – Marokko ja Egypti – seurasivat Botswanaa indeksiin, mikä on merkki heidän joustavuudestaan ​​ja potentiaalistaan, kun he torjuvat poliittisen ja taloudellisen myllerryksen.

Marokko sijoittui toiseksi indeksiin perustuen vakaaseen talouskasvuun, strategiseen maantieteelliseen sijaintiin, suorien ulkomaisten sijoitusten kasvuun, tuontirahastoon ja suotuisaan liiketoimintaympäristöön. Ulkomaiset investoinnit Marokkoon nousivat 24 prosenttia tämän vuoden toukokuussa verrattuna toukokuun 2016 tilanteeseen.

Egyptin sijoittui kolmanneksi siksi, että ulkomaiset suorat sijoitukset ja reaalikorot kasvoivat ja kaupunkien väestö kasvoi. Ulkomaalaus Egyptin velalle on noussut lähes yhdeksän kertaa tänä vuonna verrattuna edelliseen tilikauteen.

Etelä-Afrikka sijoittui neljäsosaan BKT: n kasvutekijästä, liiketoiminnan helppoudesta maassa ja sen merkittävältä väestöltä. Etelä-Afrikka on maanosan suurin ulkomaisten investointien vastaanottaja.

Sambia sijoittui viidenneksi sen merkittävien kotimaisten investointien ja rahan määrän saatavuuden vuoksi. Ulkomaiset sijoitukset Sambiaan tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kasvoivat 505 miljoonaa dollaria verrattuna 218 miljoonan Yhdysvaltain dollarin nousuun vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä.

Jotkut afrikkalaiset maat ovat osoittaneet merkittävää parannusta edellisiin tutkimuksiin verrattuna. Burkina Faso, Ruanda, Swazimaa ja Tansania ovat nykyisen kyselyn suurimpia kiipeilijöitä. Burkina Faso, joka sijoittui tänä vuonna ensimmäistä kertaa ensimmäistä kertaa, kasvatti asemansa 13 pistettä verrattuna sen keskiarvoon viimeisten kolmen vuoden aikana.

Indeksi sijoittui myös 10 suurten ulkomaisten sijoitusten 10 pahimmille Afrikan kohteille. Pohjasta lähtien ne ovat Somalia, Eritrea, Keski-Afrikan tasavalta, Etelä-Sudan, Sierra Leone, Liberia, Malawi, Päiväntasaajan Guinea, Gambia ja Madagaskar.

“Kun yli 1 miljardin ihmisen väestö ja nopeasti kasvava keskiluokka, Afrikka tarjoaa selvästi merkittäviä mahdollisuuksia investoida mantereen muihin kuin hyödykkeiden aloihin, kuten rahoituspalvelut, rakentaminen ja valmistus muun muassa”, Mthuli sanoi. “Rakenneuudistukset ja yksityisen sektorin osallistumisen lisääminen ovat kuitenkin ratkaisevia Afrikan todellisen potentiaalin vapauttamiseksi.”

Viite: MoroccoWorldNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *